Про це повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Юрій Травкін під час виступу на засіданні колегії Головного управління за підсумками діяльності за 9 місяців 2021 року.
Керівник підрозділу поінформував, що з початку року в області здійснено 411 заходів державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання. За порушення законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів було складено 173 приписи, а також оштрафовано 15 суб’єктів господарювання на суму 612 000 грн. З них на 318 000 грн - постачальників харчових продуктів у заклади освіти області.
У зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини, Головним державним інспектором та Головним державним ветеринарним інспектором було прийнято 2 рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та 5 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів (масло, сир).
За вказаний період в Державному реєстрі потужностей операторів ринку було зареєстровано 2 865 нових операторів ринку. Всього з початку проведення державної реєстрації потужностей зареєстровано 15 700 операторів ринку.