Полтавщина: фахівці Держпродспоживслужби зустрілися зі студентами Полтавського державного аграрного університету
опубліковано 15 березня 2023 року о 16:26

15 березня, у Всесвітній день захисту споживачів, фахівці Управління захисту споживачів і контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області зустрілися зі студентами і викладачами Полтавського державного аграрного університету.

Під час зустрічі Олександр Глазов, в. о. начальника відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розповів присутнім про основні положення Закону України «Про захист прав споживачів». Закон допомагає врегулювати відносини між споживачами і продавцями, надавачами послуг.

Наголосив на основних правах, які вони мають, як споживачі. Зокрема, право на інформацію, право на безпеку, право на вибір, бути почутим, на відшкодування збитку, право на споживчу освіту і право на задоволення базових потреб.

У свою чергу Анна Борботько, головний спеціаліст відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розповіла про обов’язки покупців. Адже, вислів: «Покупець завжди правий!» - працює не завжди! Тож, серед іншого, перед початком експлуатації товару потрібно уважно ознайомитися з правилами експлуатації товару та користуватися товаром згідно з його цільовим призначенням

Студенти та викладачі вищого навчального закладу ставили свої запитання. Найбільше запитань стосувалося інтернет – покупок, чи мають право продавці вимагати аванс за товар, який планується придбати, чому чек за товар чи послугу гарантує 100% вирішення проблеми, чому 14 днів після придбання товару споживач має право на обмін чи повернення виробу та інші запитання.

Подібні зустрічі відбудуться і надалі! Пам’ятайте! Знаючи нескладні правила, ви зможете самостійно захистити себе від невдалого придбання, адже ринок – це взаємовідносини сторін.

Нагадаємо, Всесвітній день захисту споживачів відзначається в річницю виступу президента США Джона Ф. Кеннеді в Конгресі в 1961 році. Саме він вперше охарактеризував поняття «споживач» і назвав основні права споживачів

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux