Поблизу Новгородки розгорнули літній військово-патріотичний табір для дітей
опубліковано 08 липня 2021 року о 13:57

6 липня розпочав роботу літній військово-патріотичний табір «Юний доброволець» від громадської організації «Волонтерське об’єднання учасників Майдану та бойових дій». Наметове містечко розташували на території Новоандріївської філії загальноосвітньої школи. Учасники табору – вихованці ліцею «Сокіл» з Кропивницького, а також діти учасників бойових дій.

Перед відкриттям табору його обстежили фахівці Новгородківського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, аби переконатися у створенні безпечних умов для перебування дітей та відповідності санітарно-гігієнічним нормам.

Під час перевірки встановили, що на території проведене прибирання, скошування трави тощо. Наметове містечко розподілене на окремі функціональні зони: житлова, адміністративно-господарська та фізкультурно-оздоровча. Для облаштування санітарно-побутової зони задіяні приміщення навчального закладу, умови для дотримання особистої гігієни дітьми та працівниками табору створені (рукомийники, душові кабінки, вбиральні).

Підопічні табору забезпечені питною водою, яка за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2-4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Харчування учасників організоване шляхом надання кейтерингових послуг підприємцем, що має зареєстровану потужність, а також приготування їжі в умовах польової кухні з використанням потужності навчального закладу. При проведенні обстеження Новгородківського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області  дещо скоригували та погодили перспективне меню.

Персонал, що залучений до роботи в таборі, пройшов профілактичний медичний огляд. До того ж серед працівників - практикуючий сімейний лікар. Для дотримання протиепідемічних заходів табір забезпечений антисептиками, безконтактним термометром, засобами індивідуального захисту, ємностями для їх збору тощо. Також облаштовано медичний блок для надання медичних послуг за необхідності.

Тож, завдяки здійсненим заходам з підготовки до роботи наметового містечка, оздоровлення та відпочинок дітей у літньому військово-патріотичному таборі проходить без епідемічних ускладнень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux