Північне міжрегіональне головне управління готується до реалізації пілотного проєкту у сфері цифровізації ветеринарного контролю
опубліковано 25 вересня 2023 року о 15:11

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін та начальник Управління контролю на державному кордоні Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін відвідали Північне міжрегіональне головне управління Держпродспоживслужби на державному кордоні, де ознайомилися із станом цифровізації управлінських процесів.

Під час робочої зустрічі було поглиблено проаналізовано результати використання наявних та розробки нових технологій застосування автоматизованої системи контролю вантажів та електронного документообігу «Ветконтроль».

Сергій Захарін звернув увагу, що система «Ветконтроль» являє собою програмне забезпечення, призначене для побудови єдиного інформаційного простору та автоматизації процесів ведення обліку та контролю вантажів при експорті, імпорті, транзиті. Ця система має створювати зручне комунікаційне середовище для накопичення, збереження та обробки інформації, донесення її до користувачів. Ключовий критерій – якість та оперативність процесу оформлення підконтрольних Держпродспоживслужбі вантажів. Використання єдиного інформаційного простору дозволяє без обмежень нарощувати функціональність системи у всіх напрямках контролю.

Начальник Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні Едуард Журибеда зазначив, що ця система також дозволяє забезпечити прозорість, економію коштів, спростити аналіз роботи та пришвидшити прийняття обгрунтованих рішень.

Нині Управління готується до реалізації пілотного проєкту у сфері цифровізації ветеринарно-санітарного контролю. Проєкт передбачає, зокрема, можливість використання сервісу «Персональний кабінет суб’єкта». Реалізація вказаної технології дозволить значно пришвидшити процес розгляду матеріалів та оформлення вантажів, а також мінімізувати вплив людського фактора на ухвалення управлінських рішень.

Сергій Захарін та Ігор Лоцкін ознайомилися із презентаційними матеріалами пілотного проєкту, у тому числі промо-роликами.

«Широке використання інформаційних технологій у повсякденній діяльності Держпродспоживслужби – одне з головних завдань, яке стоїть перед нами. Ми вже багато разів переконувалися в тому, що шляхом цифровізації можна підвищити рівень ефективності організацій, у тому числі державних органів. Цифровізація управлінських процесів дозволяє збільшити загальну продуктивність діяльності, зменшити витрати на адміністрування, зекономіти час на формування стандартних документів, а головне – мінімізувати вплив людського фактора і врешті-решт побудувати ефективну державу. Держпродспоживслужба реалізує кілька пілотних проєктів у сфері цифрової трансформації, у тому числі – сформовано візію впровадження новітніх цифрових технологій та нових сервісів системи «Ветконтроль». Переконаний, проєкт буде успішним, адже його реалізація доручена досвідченим фахівцям, які мають чітке бачення всіх подальших кроків», зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux