Після перевірки Держпродспоживслужби в дитячих садочках Івано-Франківська вилучили із обігу 354,81 кг масла, що виявилось спредом
опубліковано 19 квітня 2021 року о 18:16

Івано-Франківським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області при проведенні заходів державного контролю в ДНЗ № 36 «Віночок» (м. Івано-Франківськ вул. Юліана Целевича, 16-А) 12.04.2021 р. виявлено невідповідність в маркуванні «Масла солодковершкового селянського 72,5%», зокрема відсутній виробник даного продукту.

У ході перевірки відібрано зразки масла різних дат виробництва. Постачальником продукту у всі дитячі садочки м. Івано-Франківська є ТзОВ «ГОЛДПРО», зареєстрований: Львівська область Городоцький район с. Суховоля, експлуатаційний дозвіл від 14.11.2019 р. № 13-21-480-0-CS.

Лабораторні дослідження проводились у акредитованій Івано-Франківській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби на предмет встановлення в харчовому продукті рослинних жирів.

За результатами лабораторних досліджень зразків встановлено невідповідність харчового продукту за вмістом тригліцеридів. Простіше – «Масло солодковершкове селянське 72,5%»  виявилось спредом.

 Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проінформували організатора харчування дітей в ДНЗ, Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської Ради. щодо проведення процедури обліку залишків вищезазначеної продукції та  відкликати її з обігу.

Головний державний інспектор області видав Розпорядження щодо вилучення залишків харчового продукту «Масло солодковершкове селянське 72,5%» (дата виробництва 27.03.2021 р., партія № 27 та 06.04.2021 р., партія № 06)  із харчоблоків ДНЗ Івано-Франківської ОТГ.

Відповідно до рішень, прийнятих на нараді з питань запобігання фальсифікації молочної продукції за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Мінекономрозвитку, Антимонопольного комітету та Національної поліції України, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проінформувало про встановлений факт фальсифікації харчового продукту оператора ринку, де здійснювався відбір зразків – ДНЗ № 36 «Віночок», постачальника масла – ТзОВ «ГОЛДПРО» та Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області для вчинення дій відповідно чинного законодавства.

Станом на 19.04.2021 р. Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської Ради, відповідно до Розпорядження Головного державного інспектора області, у терміновому порядку було вилучено із обігу дошкільних навчальних закладів 354,81 кг залишків масла. Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської Ради готує матеріали щодо  розірвання договору на постачання масла з ТзОВ «ГОЛДПРО».

Робота харчоблоків освітніх закладів та організація харчування дітей знаходяться на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux