Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, на базі якого передбачено підвищення кваліфікації для фахівців у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Сергій Захарін ознайомився із станом підготовки до запуску освітнього процесу, у тому числі матеріально-технічною базою інституту та зокрема комп’ютерним обладнанням. Директор Інституту Ольга Чечет повідомила, що нині розробляється необхідна нормативна база, а також вивчаються освітні потреби потенційних споживачів освітніх послуг.
До навчального процесу залучатимуться найкращі фахівці у сфері безпечності харчових продуктів: науковці, представники міжнародних та вітчизняних дослідницьких організацій, досвідчені експерти і практики, керівники підприємств та установ.
«Підвищення кваліфікації працівників апарату, територіальних органів та установ, що підпорядковуються Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів буде здійснюватися із застосуванням сучасного освітнього обладнання та сучасних цифрових інструментів. Програми навчання передбачатимуть опанування слухачами актуальних компетентностей у сфері інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій. Робота органів Держпродспоживслужби за багатьма напрямами вже зараз відповідає вимогам директивних документів Євросоюзу, але ми маємо забезпечити вивчення та сумлінне застосування цих документів українськими фахівцями», – зазначив Сергій Захарін.
Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.