Покращення ефективності роботи лабораторної мережі служби, особливо у ветеринарному та фітосанітарному напрямках, є одним із ключових пріоритетів розвитку діяльності Держпродспоживслужби.
Окреслив перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час зустрічі з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО в Україні. Також до заходу долучився заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Кустуров.
«Модернізація обладнання та впровадження новітніх технологій і методик забезпечить високий рівень якості наших досліджень. А це у свою чергу дозволить не лише підвищити безпечність продуктів харчування та здоров'я тварин, а й сприятиме зміцненню позицій української продукції на міжнародних ринках», - Олег Осіян.
Також учасники заходу договорилися провести спільні заходи щодо обміну досвідом між вітчизняними та іноземними спеціалістами лабораторного сектору.
Така співпраця, на переконання обох сторін, сприятиме розширенню торгівлі української харчової продукції та можливість забезпечити продовольством інші країни, оскільки наша держава є однією із найпотужнішим постачальником агропродукції в світі.