Підсумкові матеріали: презентація звіту про діяльність Держпродспоживслужби за 2022 рік
опубліковано 09 березня 2023 року о 16:30

В 2022 році Держпродспоживслужба в повному обсязі виконала всі, покладені на неї завдання в сферах ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, фітосанітарії, санітарного та епідемічного благополуччя, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів та інших сферах своєї компетенції.

Детальніше про це розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації звіту про діяльність відомства за 2022 рік в УНІА «Укрінформу».

Зокрема, фахівці Держпродспоживслужби здійснювали протиепізоотичні заходи з профілактики основних заразних хвороб тварин на підконтрольних територіях України. Протягом останніх трьох років спостерігається динаміка зменшення випадків захворювань: на 172 випадки менше захворювань на сказу порівняно з 2021 років і на 7 – на африканську чуму свиней.

Внаслідок російської агресії, за даними головних управлінь Держпродспоживслужби загинуло та утилізовано: 845 голів ВРХ, 634 − свиней, 3 − коней, 375 329 − птиці, 184 − екзотичних птахів, 30 − зоопаркових тварин, 19,155 тис. м3 залишків зіпсованої продукції та 998 тони рибної продукції.

Також слід зазначити, що на початку 2022 року виникли затримки з процедурами контролю на кордоні, однак завдяки зусиллям Держпродспоживслужби, це питання вдалося розв’язати: досягнуто домовленостей щодо цілодобової роботи відповідних служб на всіх ПП та максимального спрощення процедур контролю для всіх видів українських транзитних вантажів.

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, наразі 21 державна фітосанітарна лабораторія та 2 контрольно-токсикологічні лабораторії продовжують повною мірою виконувати свої функції й, зокрема, якісно та своєчасно проводять фітосанітарну експертизу, дотримуючись встановлених законодавством термінів.

З метою дотримання вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією рф, здійснено моніторингових перевірок – 12324.

Протягом 2022 року Держпродспоживслужбою здійснено 1160 перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Під час проведення перевірок встановлені порушення у 873 випадках, що становить 75,3% від загальної кількості здійснених перевірок.

Зокрема, під час презентації було розглянуто подальші плани діяльності Держпродспоживслужби. Так, на сьогодні ведеться робота з відкриттям понад 27 нових міжнародних ринків для українських товарів.

Ознайомитися із повною версією звіту про діяльність Держпродспоживслужби за 2022 рік можна за посиланням.

На малюнку зображено Ольга Петрівна Шевченко, т. в. о. Голови Держпродспоживслужби
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux