З урахуванням практичного досвіду попередніх років, працівники Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області включились до підготовки дитячих навчальних закладів Черкаського району до 2023-2024 навчального року.
Фахівці районного управління беруть участь у комісійних обстеженнях приміщень закладів освіти щодо можливості їх використання як найпростішого укриття для дітей та персоналу.
До закладів загальної середньої, дошкільної, професійно-технічної освіти, інтернатних закладів Черкаського району доведено підготовлені районним управлінням рекомендації щодо дотримання вимог санітарного законодавства при організації навчального процесу, організації дитячого харчування, проведення періодичних медичних оглядів.
За участю профільних фахівців районного управління на базі Ротмістрівської ОТГ Черкаського району проведено нараду з питань організації харчування у закладах освіти, профілактики інфекційних захворювань і харчових отруєнь та проведення профілактичних щеплень.
Відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 управлінням розглядаються та погоджуються примірні меню харчування вихованців установ району.
З метою підвищення рівня санітарно-освітніх знань персоналу навчальних закладів Черкаського району працівники райуправління проводять лекції, індивідуальні бесіди, постійно надають практичні рекомендації та пропозиції у сфері дотримання вимог санітарного законодавства.