Під час моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують контролювати виконання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог
опубліковано 21 лютого 2022 року о 13:01

У Чернігівській області представники структурних підрозділів Держпродспоживслужби продовжують здійснювати комісійні перевірки об’єктів нагляду на предмет виконання ними протиепідемічних вимог.

Зокрема, спеціалісти Сновського управління разом із представниками Національної поліції перевіряють діяльність суб’єктів господарювання на території місцевої громади.

Від початку нинішнього року проведено 23 санітарно-епідеміологічні обстеження. В тому числі перевірено 4 заклади громадського харчування, 10 продовольчих і 9 непродовольчих магазинів. В результаті перевірок складено 2 протоколи за статтею 44-3 КУпАП, надано 2 рекомендаційні листи для усунення порушень.

Також щодня проводяться моніторингові обстеження дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, аптек, перукарень, закладів торгівлі, автоперевізників тощо. При виявленні недоліків надаються рекомендації щодо їх виправлення.

Фахівці Варвинського управління Держпродспоживслужби спільно з представниками Нацполіції та Варвинського відділення Прилуцького МРВ ДУ Чернігівського ОЦК ПХ МОЗ України також продовжують здійснювати комісійні обстеження об’єктів торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, що знаходяться на території, підпорядкованій Варвинській СТГ.

При обстеженнях особлива увага звертається на здійснення температурного скринінгу персоналу, періодичність проведення вологого прибирання із застосуванням дезінфікуючих та миючих засобів, дотримання маскового режиму, забезпеченість та використання засобів індивідуального захисту, організацію збору використаних ЗІЗ, соціальне дистанціювання, створення умов для дотримання правил особистої гігієни тощо.

Під час заходів контролю відбираються проби змивів з обладнання та робочих поверхонь для проведення лабораторного контролю якості миття і дезінфекції.

Крім того, здійснюються бесіди та надаються рекомендації щодо виконання профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусною інфекцією.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux