Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області разом з органами місцевого самоврядування проводять в області інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, які надають послуги з громадського харчування та точок роздрібної реалізації харчових продуктів щодо ризиків, що можуть сприяти псуванню харчових продуктів.
Нагадуємо про основні поради, як зберегти їжу безпечною до вживання:
- у холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С;
- у приміщенні, де розміщено холодильник, за можливості, зачиніть штори, опустіть ролети та жалюзі, аби його корпус та решта кімнати не нагрівалися під прямими сонячними променями;
- заморозьте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру продуктів 4° С або нижче, за можливості придбати сухий або блоковий лід (холодоелементи);
- тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці;
- перевіряйте температуру в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду;
- не використовуйте харчові продукти або сировину з незвичним запахом, кольором та текстурою у харчових цілях або виробництві інших харчових продуктів;
- під час транспортування харчових продуктів та сировини дотримуйтесь температурного режиму.