Організація харчування в закладах освіти: безпечно, корисно, якісно, смачно
опубліковано 22 листопада 2021 року о 15:26

Про це йшла мова під час тематичного семінару, що пройшов на базі Катеринівської сільської ради Кропивницького району в рамках покращення організації харчування дітей закладів освіти. Спікерами на заході виступили фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини - начальник Кропивницько-Соколівського управління Віктор Заброда та лікар з гігієни дітей та підлітків управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Борщ.

В семінарі взяли участь начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму, охорони культурної спадщини Катеринівської сільської ради, керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти, кухарі, завгоспи, комірники закладів освіти.

Присутні розглянули актуальні питання організації безпечного харчування в закладах освіти. Віктор Заброда наголосив на обов’язковому дотриманні законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів під час організації харчування дітей, проаналізував типові недоліки, що виявляються в ході перевірок харчоблоків, детально зупинився на впровадженні постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Наталія Борщ поінформувала учасників семінару про вимоги постанови Кабміну від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», в тому числі щодо дотримання норм споживання основних груп харчових продуктів у разі п’ятиденного перебування, вимог до складання чотиритижневого примірного меню на зимовий сезон. Доповідач також розповіла про здійснення перевірок харчоблоків закладів освіти з питань дотримання санітарного законодавства та виконання вимог Санітарного регламенту.

Зустріч провели за ініціативи органу місцевого самоврядування з метою визначення проблем, до вирішення яких має долучитися громада, та сприяння у більш швидкому просуванні реформи харчування в дитячих організованих колективах.

Звертаємо увагу, що План заходів з реформування системи шкільного харчування, затверджений розпорядженням Кабміну від 05.08.2020 № 1008-р. залишається на виконанні органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, Держпродспоживслужби області на наступний 2022 рік.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux