За оперативними даними територіального органу Держпродспоживслужби в Кіровоградській області кількість постраждалих серед осіб, які 10.09.2016 року перебували на весільному банкеті в піцерії «Смачні традиції» м. Кропивницький збільшилася до 9 осіб, серед них 3 дітей.
Усіх захворілих госпіталізовано до інфекційного відділення Добровеличківської центральної районної лікарні з попередніми діагнозами харчова токсикоінфекція, легкий перебіг - 3 особи, харчове отруєння, легкий перебіг - 2 особи, гострий гастроентероколіт - 2 особи.
Фахівцями Держпродспоживслужби 12.09.2016 року проведено санітарно-епідеміологічного обстеження піцерії «Смачні традиції» з відбором проб для лабораторних досліджень.
При проведені санітарно-епідеміологічного обстеження піцерії «Смачні традиції» встановлено ряд порушень санітарних норм та правил. За ініціативою Держпродспоживслужби 13.09.2016 року в закладі громадського харчування - піцерії «Смачні традиції» проведено генеральне прибирання приміщень із заключною дезінфекцією. ФО-П Радуховській Т.Ю. надано лист з пропозиціями терміново усунути виявлені порушення.
Протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.
Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.
За оперативними даними Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у с. Новоселиця Долинського району Івано-Франківської області зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників святкування 11.09.2016 року професійного свята в лікувально-оздоровчому комплексі «Дружба», внаслідок якого станом на 14.09.2016 року госпіталізовано 67 осіб. Хворих встановлено попередній діагноз «Гострий гастроентероколіт» «Сальмонельоз?».
Працівниками територіального органу Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюється необхідний комплекс протиепідемічних заходів, проведено відбір проб для лабораторних досліджень.
Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.
За оперативними даними територіального органу Держпродспоживслужби в Одеській області, серед відвідувачів ресторану «Sea Grill» у м.Одеса, які 10.09.2016 святкували весілля, зареєстровано захворювання на харчову токсикоінфекцію.
В ході епідрозслідування встановлено, що у святкуванні брали участь 30 осіб, внаслідок якого станом на 13.09.2016 року госпіталізовано 4 особи.
З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держпродспоживслужби розпочато обстеження ресторану «Sea Grill» з відбором проб харчової продукції, питної води, змивів з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень та обстеження працівників ресторану.
Питання перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.