Олег Осіян: наша українська продукція – це символ якості та безпеки
опубліковано 07 червня 2024 року о 17:50

Сьогодні, 7 червня перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян долучився до вебінару до Всесвітнього дня з безпечності харчових продуктів, який організували ВООЗ в Україні.

До заходу долучились спеціалісти Європейського регіонального бюро ВООЗ та офісу ВООЗ в Україні, офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні, Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби та Центру громадського здоров’я України.

«Висловлюю щиру подяку Всесвітній організації охорони здоров’я в Україні за організацію вебінару та за можливість обговорити нові підходи для забезпечення якісної та корисної їжі на нашому столі!, - підкреслив Олег Осіян, - Держпродспоживслужба контролює безпечність харчової продукції "від лану до столу", забезпечує захист продовольчої безпеки України та її іміджу як надійного експортера харчових продуктів на міжнародному ринку. Ще багато роботи в цьому напрямку, ми не зупиняємось!»

Під час вебінару розглянули наступні теми:

  • сезонні харчові хвороби та правила профілактики;
  • дії споживачів у разі харчового отруєння;
  • якість та безпека води як джерела життя;
  • трансжирні кислоти в харчових продуктах: ризик та регулювання;
  • презентація проєкту ВООЗ FEEDcities.

Заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Новохатня детально розповіла на що необхідно звертати споживачу при виборі харчового продукту. 

З  початку 2024 року працівники територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 14 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 117 осіб, з них 60 дітей.

Так, відповідно до рішень територіальних органів Держпродспоживслужби:

  • у 6 випадках тимчасово призупинено виробництво харчових продуктів;
  • вилучено з реалізації 9,135кг небезпечної продукції;
  • складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, накладено штрафів на суму 197100 грн;
  • відсторонено від роботи 30 працівників;
  • керівникам об’єктів надано 19 приписів та розпоряджень щодо усунення виявлених порушень, встановлено контроль за їх виконанням;
  • ініційовано проведення 4 засідань регіональних комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з прийняттям відповідних рішень.

Санітарно-епідемічна ситуація під постійним контролем Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux