Сьогодні, 7 червня перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян долучився до вебінару до Всесвітнього дня з безпечності харчових продуктів, який організували ВООЗ в Україні.
До заходу долучились спеціалісти Європейського регіонального бюро ВООЗ та офісу ВООЗ в Україні, офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні, Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби та Центру громадського здоров’я України.
«Висловлюю щиру подяку Всесвітній організації охорони здоров’я в Україні за організацію вебінару та за можливість обговорити нові підходи для забезпечення якісної та корисної їжі на нашому столі!, - підкреслив Олег Осіян, - Держпродспоживслужба контролює безпечність харчової продукції "від лану до столу", забезпечує захист продовольчої безпеки України та її іміджу як надійного експортера харчових продуктів на міжнародному ринку. Ще багато роботи в цьому напрямку, ми не зупиняємось!»
Під час вебінару розглянули наступні теми:
Заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Новохатня детально розповіла на що необхідно звертати споживачу при виборі харчового продукту.
З початку 2024 року працівники територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 14 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 117 осіб, з них 60 дітей.
Так, відповідно до рішень територіальних органів Держпродспоживслужби:
Санітарно-епідемічна ситуація під постійним контролем Держпродспоживслужби