Одещина: взято участь у роботі комісії з питань відшкодування різниці в тарифах
опубліковано 06 червня 2024 року о 15:13

Відбулося чергове засідання Територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню Одеської області, в роботі якої прийняли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах здійснюються суб’єктом господарювання відповідно до вимог Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої постановою КМУ від 15.09.2021 р. №977, та підтверджуються документами, що визначені у Типовому положенні про територіальну комісію з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, затвердженому постановою КМУ від 01.09.2021 р. № 932, а також іншими документами, підтвердними матеріалами, наданими суб’єктом господарювання.

Розрахунок обсягу заборгованості з різниці в тарифах здійснюється суб’єктами господарювання виходячи із встановлених уповноваженим органом тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, що фінансуються з державного та/або місцевих бюджетів, відповідно до щорічної звітності, враховуючи період, протягом якого діяв та застосовувався відповідний тариф до споживача.

З метою забезпечення відшкодування за рахунок коштів державного бюджету обсягів заборгованості з різниці в тарифах для населення по 9 підприємствам Одеської області були розглянуті розрахунки обсягів заборгованості, що утворилися за період з 1 січня 2024 року по 31 березня 2024 року.

За розрахунками обсягів заборгованості з різниці в тарифах та підтвердними документами від суб’єктів господарювання Одеської області комісією узгоджена сума відшкодування у розмірі 84,175 млн грн.

З розрахунками відшкодування з різниці в тарифах підприємств теплопостачання можна ознайомитися на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за посиланням https://www.nerc.gov.ua та на офіційному вебсайті Одеської обласної військової адміністрації – https://oda.od.gov.ua.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux