Одещина: відбувся семінар з питань води, санітарії і гігієни (WASH)
опубліковано 19 квітня 2023 року о 10:51

Представник від Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області прийняв участь у семінарі з питань води, санітарії та гігієни (WASH) у контексті готовності та реагування. Його організатором виступили Бюро ВООЗ в Україні та Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC) за участю МОЗ України та Центру громадського здоров’я. ВООЗ прагне збільшити свою допомогу Україні щодо моніторингу, оцінки та управління небезпекою для навколишнього середовища, пов’язаною з водою, стічними водами та відходами, з метою покращення профілактики та контролю інфекцій та допомогти в плануванні заходів, спрямованих на реконструкцію безпечних і стійких послуг водопостачання та водовідведення для оптимального захисту здоров’я населення, яке зараз проживає на території України та повертається на звільнені землі.

Мета проведеного семінару – отримання досвіду роботи з проектом контрольного списку готовності України до реагування на надзвичайні ситуації та відгуків про нього, щоб допомогти зацікавленим сторонам в країні спрямувати зусилля щодо готовності WASH, щоб надалі удосконалити контрольний список перед його національним впровадженням. Серед решти завдань, що їх ставили перед собою його організатори, – обмін досвідом зацікавлених сторін сектору щодо критичних аспектів готовності до WASH та реагування на надзвичайні ситуації і окреслення ключових елементів плану дій щодо готовності до WASH та заходи реагування.

Під час семінару представники органів влади, суб’єктів господарювання, які надають послуги з забезпечення населення якісною та безпечною питною водою, органів охорони здоров’я Київської, Миколаївської та Одеської областей розглянули питання реагування на надзвичайні ситуації, які можуть призвести до пошкодження інфраструктури і послуг водопостачання та водовідведення, зменшення доступу до безпечної питної води, а також збільшення впливу антисанітарних умов і обмеження можливостей щодо гігієни рук, що може значно підвищити ризик інфікування і передачі хвороб. 

Учасники семінару отримали досвід роботи з проектом переліку запитань щодо готовності країни у сфері водопостачання, санітарії та гігієни (WASH) на випадок надзвичайної ситуації та надали свої пропозиції для включення до даного переліку.

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux