На Закарпатті останнім часом спостерігається збільшення кількості хворих на COVID-19. Наразі область продовжує залишатися у «червоній» зоні за рівнем епіднебезпеки. У зв’язку з цим у ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області вирішено посилили роботу, спрямовану на недопущення подальшого зростання рівня захворюваності на теренах краю. Аби передбачити можливі ризики та спрацювати, так би мовити, на випередження перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби області Василь Якобчук, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПСС Сергій Шуберт та в.о. начальника Перечинського відділу ГУ ДПСС Олександр Караван проводять робочі зустрічі з керівниками об’єднаних територіальних громад.
Зокрема, сьогодні такі зустрічі відбулися з головою Великобрезнянської ОТГ Богданом Кирликом та головою Перечинської ОТГ Іваном Погоріляком. Мета цих виїзних заходів – координація спільних дій ГУ ДПСС та органів місцевого самоврядування для недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та профілактики інфікування.
У ході зустрічей Василь Якобчук звернув увагу керівників територіальних громад, що результати проведених моніторингових обстежень та позапланових перевірок підконтрольних об’єктів виявили низку проблемних моментів. Насамперед, пов’язаних з недотриманням карантинних вимог: скупчення людей, нехтування соціальною дистанцією тощо. За його словами, робота проводиться колосальна, але через недбалість окремих осіб, і досі спеціалісти ГУ ДПСС краю фіксують чимало порушень.
Своєю чергою начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сергій Шуберт наголосив: ситуація з захворюваністю на коронавірусну інфекцію напружена, але контрольована.