Нині на Черкащині функціонує майже 100 таборів відпочинку
опубліковано 13 червня 2023 року о 16:50

З настанням літа на базі дитячих освітніх закладів на Черкащині організовано табори оздоровлення та відпочинку дітей. За оперативними даними в області функціонує близько 100 таборів відпочинку, у яких відпочиває майже 8 тис. дітей.

За рішенням Штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей Міністерства соціальної політики України оздоровлення дітей у 2023 році можливе лише у безпечних регіонах держави після прийняття рішення обласної військової адміністрації конкретного регіону, за умови забезпечення вимог щодо безпеки та збереження здоров’я дітей. Черкащина визнана таким регіоном.

Розпорядженням Черкаської обласної військової адміністрації від 30.05.2023 №272 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2023 року» передбачено відкриття таборів на базі лише тих освітніх закладів, які мають укриття, функціонування заміських оздоровчих закладів – не погоджено.

Для забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, попередження виникнення спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку дітей Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області видано наказ від 25.05.2023 №372-ОД «Про заходи щодо санітарно-епідемічного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2023 року».

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області взяли участь у проведенні комісійних перевірок відпочинкових таборів, організованих органами місцевого самоврядування, які відкриті на базі закладів загальної середньої освіти та інтернатних закладів області щодо відповідності їх критеріям та умовам безпеки, вимогам санітарних норм і правил, безпеки харчування тощо.

За результатами перевірок надані пропозиції щодо забезпечення належного санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, розглянуто та погоджено перспективні меню харчування дітей відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», перевірено проходження медичних оглядів персоналом, проведено гігієнічне навчання працівникам таборів та підписані відповідні акти готовності до роботи. На адресу керівників закладів, органів влади, місцевого самоврядування направлено конкретні пропозиції щодо усунення порушень та вжиття заходів щодо збереження життя та здоров’я дітей, недопущення епідемічних ускладнень в організованих колективах у літній період.

Наразі відповідальні працівники Держпродспоживслужби в області  здійснюють моніторингові перевірки закладів відпочинку, проводять санітарно-освітню роботу з дітьми, персоналом, населенням щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, дотримання правил здорового безпечного харчування, питного режиму у літній період та інше.

на фото - 4 людини в кабінеті за столом з паперами
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux