Ящур. Основні аспекти та першочергові дії при підозрі захворювання – це основні теми, які обговорили під час онлайн-семінару, організованому управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Серед учасників заходу заступник начальника Головного управління, головний державний ветеринарний інспектор Херсонської області Марина Малахова, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Віталій Боярський, начальники відділів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління, районних управлінь Головного управління та районних державних лікарень ветеринарної медицини, а також уповноважені особи на виконання функцій державного контролю у сфері ветеринарної медицини вищезазначених установ.
Під час семінару обговорили важливі питання:
Учаснику мали змогу теоретично відпрацювати алгоритм дій у разі підозри або підтвердження спалаху хвороби. Таким чином, захід надав учасникам чітке розуміння та теоретичні навички щодо дій у разі підозри або підтвердження спалаху хвороби, забезпечивши готовність уповноважених осіб на виконання функцій державного контролю у сфері ветеринарної медицини вищезазначених установ до оперативного та безпечного реагування на потенційну загрозу.
Нагадуємо: Вірус ящуру вражає велику рогату худобу, свиней, овець та інших сільськогосподарських тварин, завдаючи величезних економічних збитків і загрожуючи здоров’ю людей.