З метою ефективного впровадження реформи системи шкільного харчування, набуття педагогічними працівниками та керівниками закладів освіти, відповідних компетентностей щодо виконання норм харчування та формування навичок здорового харчування учнів спеціалістами Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проведено нараду з керівниками закладів освіти Монастириської ТГ.
На нараді обговорено актуальні питання організації харчування учнів:
Спеціалістами надано консультації та роз’яснення щодо: покращення якості харчування в закладах освіти; дотримання вимог при складанні примірного чотиритижневого сезонного меню; розширення кількості технологічних карток страв; необхідності підвищення кваліфікації кухарів; зміна харчових уподобань дітей шкільного віку; формування в освітньому середовищі інформаційного поля для розуміння навичок здорового харчування.
Ознайомлено присутніх з технологічними моделями організації харчування в школах – це базова кухня, опорна кухня, фабрика-кухня, а також з трьома способами: аутсорсинг, кейтеринг та приготування готових страв закладом освіти самостійно.
Роз’яснено основні положення Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».