Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен здійснив робочий виїзд у ряд установ на прикордонні
опубліковано 15 лютого 2024 року о 10:48

13 лютого начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен побував з робочим візитом у підвідомчих установах Корюківського району, зокрема, у Сновській і Менській дільничних лікарнях ветеринарної медицини. Водночас відвідав робочі місця фітосанітарних інспекторів.

Очільник зустрівся з фахівцями, ознайомився зі станом проведення протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у рамках виконання Плану протиепізоотичних заходів та рішення ДНПК з метою забезпечення епізоотичного благополуччя області на ввірених територіях. Проінспектував питання, пов’язані з роботою фітоінспекторів щодо здійснення державного контролю у сфері фітосанітарії, проведення фітосанітарного моніторингу в районі, виявлення та управління фітосанітарними ризиками, фітосанітарної безпеки, карантину, захисту рослин, нагляду в насінництві та розсадництві.

Під час зустрічі обговорили широке коло нагальних питань, які в реальному житті залишаються відкритими. Зокрема, звернули увагу на попередження потрапляння збудників інфекційних хвороб тварин на територію району, проведення щеплень і лікувально-профілактичних заходів та роз`яснювальної роботи щодо профілактики сказу тварин.

Також зупинилися на питанні надання фітосанітарними інспекторами адміністративних послуг суб’єктам господарювання, а саме дотриманні чіткої послідовності дій щодо процесу сертифікації та видачі відповідних фітосанітарних сертифікатів.

Крім того, Юрій Павлішен відвідав діагностичний відділ Менської філії регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де перевірив, як організовуються та проводяться лабораторно-діагностичні та інші дослідження з метою діагностики хвороб тварин, визначення безпечності та якості окремих показників харчових продуктів тощо в умовах реаліях сьогодення.

Метою поїздки були також інші напрямки діяльності служб. Фахівці висловили своє професійне бачення щодо проблемних питань та конкретних кроків їх вирішення. Керівникам були дані відповідні рекомендації та вказівки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux