На Житомирщині у ході засідання колегії обговорили питання біобезпеки та захисту споживачів в умовах воєнного стану
опубліковано 29 січня 2024 року о 15:50

25 січня 2024 відбулось засідання колегії Житомирської обласної військової адміністрації, до участі у якому долучився начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита. У ході засідання обговорили низку питань,зокрема, особливості роботи всіх галузей та сфер життя області в умовах воєнного стану.

Про стан біологічної безпеки області та захист споживачів в умовах воєнного стану у своїй доповіді розповів керівник Держпродспоивслужби області.

Як зазначив Олександр Шпита, - на сьогодні епізоотична ситуація в області є стабільною та контрольованою. Завдяки роботі ветеринарних спеціалістів Держпродспоживслужби області в 2023 році і поточному році вдалося запобігти спалахів небезпечних інфекційних хвороб тварин. За результатами проведеної ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області 68,4 тонни сировини та продукції тваринного та рослинного походження не допущено до реалізації.

Епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь людей в Житомирській області впродовж минулого року характеризувалась як стабільна та керована: зареєстровано 2 спалахи гострих кишкових інфекцій, 9 побутових випадків ботулізму та один випадок отруєння грибами. Спеціалістами служби вжито всіх заходів щодо ліквідації спалахів

Для збереження фітосанітарної безпеки області впроваджено 7 програм з локалізації та ліквідації карантинних та інших шкідливих організмів, що діють на територіях Житомирщини. В зонах митного контролю державними фітосанітарними інспекторами проінспектовано 9 тис. 855 тонн продовольчих, технічних та промислових матеріалів, проведено обстеження місць вирощування кукурудзи, сої, ячменю – загальною площею 45 тисяч 295 га.

У сфері захисту споживачів спеціалістами було опрацьовано 326 звернень громадян, за результатами розгляду яких було відшкодовано споживачам за товари неналежної якості 54,5 тис.грн.

Також за результатами роботи спеціалістів попереджено обрахування споживачів за комунальні послуги у розрахунку на рік в сумі - 2 млн. 580 тис.грн.

На завершення доповіді Олександр Шпита наголосив на тому, що одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління в цьому році залишається реалізація повноважень на принципах взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, тісна співпраця з бізнесом, проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення, участь у семінарах, тренінгах, засіданнях круглого столу та інших заходах з питань безпеки життєдіяльності населення та захисту прав споживачів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux