Задля запобігання виникнення спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій ,зокрема з настанням спекотного періоду, спеціалісти територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області суттєво активізували просвітницьку діяльність як серед суб’єктів господарювання так і населення.
Так, нещодавно роз′яснювальна робота щодо неухильного дотримання заходів з профілактики харчових отруєнь та ГКІ проводилась з операторами ринку, які здійснюють виробництво/обіг продуктів харчування у м.Коростишеві. Спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області в рамках превентивних заходів довела суб’єктам господарювання рекомендації та основні вимоги законодавства, спрямовані на недопущення виникнення спалахів ГКІ, харчових отруєнь в т.ч. ботулізму. У ході просвітницької діяльності було надано спеціально розроблені тематичні пам′ятки з рекомендаціями підготовлені окремо для суб’єктів господарювання та для населення.
Загалом зустрічі з суб’єктами господарювання проведені у дружній атмосфері, - всі роз’яснення носили суто рекомендаційний характер. Держпродспоживслужба і надалі готова співпрацювати з операторами ринку в частині надання інформаційно-консультаційної допомоги з метою недопущення випадків харчових отруєнь та спалахів ГКІ на території області.