На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби упродовж останніх вихідних здійснили майже 2 000 перевірок карантину вихідного дня
опубліковано 01 грудня 2020 року о 13:45

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області суттєво посилили державний нагляд за дотриманням карантинних обмежень та організацією протиепідемічних заходів на об'єктах нагляду.  

Так, 28-29 листопада здійснено 1891 позапланову перевірку щодо дотримання обмежень загальнонаціонального карантину вихідного дня та стану організації вимог протиепідемічного режиму на об'єктах нагляду , які продовжують здійснювати господарську діяльність в умовах карантину. 94 % перевірок здійсненні із залученням представників правоохоронних органів. Зокрема, мобільними групами було проведено 210 перевірок у нічний час на предмет дотримання суб’єктами господарювання заборони приймання відвідувачів у закладах громадського харчування та інших розважальних закладах тощо. У ході моніторингових перевірок зазначених закладів було виявлено порушення у Ружинському районі (попри заборону функціонував заклад громадського харчування), у зв'язку з чим представниками правоохоронних органів було складено протокол про адміністративні правопорушення за ст.44-³ КУпАП. Крім того, було здійснено перевірку 55 одиниць громадського транспорту щодо дотримання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень під час надання послуг з пасажирського перевезення. Результати проведених перевірок свідчать, що переважно в громадському транспорті витримуються вимоги протиепідемічного режиму, лише в Андрушівському районі водій без засобів індивідуального захисту (маски) здійснював перевезення пасажирів, про що було вказано перевізнику та представниками правоохоронних органі складено адмін.протокол.

Загалом у ході 148 обстежень фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень карантинних обмежень та протиепідемічних вимог, у результаті чого було складено 72 протоколи про адміністративні правопорушення, підготовлено та направлено 18 приписів та 63 попередження з пропозиціями про усунення виявлених порушень. За результатами 37 перевірок було надіслано інформаційні листи до органів місцевого самоврядування.

Наразі перевірки щодо виконання постанови КМУ № 1100 від 11 листопада 2020 року в Житомирській області тривають.









Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux