На засіданні секції «Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві» Науково-методичної ради при Держпродспоживслужбі розглянуто низку методичних матеріалів
опубліковано 31 травня 2024 року о 16:17

Відбулося чергове засідання секції «Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві» Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Головував на засіданні Сергій Захарін - заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Голова Науково-методичної ради.

Сергій Захарін нагадав, що нині в Україні триває Тиждень Відкритого Уряду, який проводиться у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи “Партнерство «Відкритий Уряд”. Мета таких заходів – розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості, удосконалення механізмів міжсекторальної взаємодії та ін.

Під час засідання було опрацьовано низку проєктів методичних матеріалів, зокрема:

  • проєкт Методичних рекомендацій щодо визначення та підрахунку спор різних видів збудників сажкових хвороб;
  • проєкт Методичних рекомендацій щодо організації роботи фітосанітарних лабораторій при дослідженні рослин та продукції рослинного походження з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції;
  • проєкт Методичних матеріалів щодо визначення вмісту транс-ізомерів жирних кислот в харчових продуктах у відсотковому співвідношенні до жирнокислотного складу з використанням методу газової хроматографії.

На вказані проєкти надійшло кілька рецензій, всі вони позитивні, але містили зауваження та пропозиції, спрямовані на удосконалення змістовної наповненості майбутніх документів.

Члени секції ухвалили рішення: методичні рекомендації схвалити, рекомендувати їх оприлюднити та використовувати в практичній діяльності.

Під час розгляду пункту «Різне» Сергій Захарін надав членам секції деякі роз’яснення з процедурних питань.

«Науково-методична рада при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним органом, який здійснює координацію наукового, методологічного, методичного та інноваційного забезпечення процесів реалізації державної політики за відповідними напрямами Держпродспоживслужби. Члени секції активно включилися в процес наукового та методичного консультування з широкого кола питань підтримки фітосанітарного благополуччя в країні. Мені дуже приємно, що члени секції забезпечили якісне рецензування, надали цікаві та оригінальні пропозиції», - зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux