На Запоріжжі від початку курортного сезону Держпродспоживслужба провела понад 670 перевірки закладів відпочинку та оздоровлення для дорослих
опубліковано 18 серпня 2020 року о 16:50

Сьогодні Начальник  Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв під час брифінгу, який відбувся у прес-центрі Запорізької облдержадміністрації розповів присутнім про хід оздоровчої кампанії  для дорослих.

Віктор Шершнєв зазначив, що у серпні продовжувалися моніторингові обстеження закладів відпочинку та оздоровлення для дорослих на предмет дотримання ними карантинних вимог. Всього з початку курортного сезону проведено 674 перевірки, у 339 випадках виявлені порушення. За результатами перевірок  складено 185 протоколів, керівникам закладів надані пропозиції щодо усунення порушень,

        Проведено 906 досліджень води питної,  766 проб води відкритих водойм (морська) на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники, 430 проб піску. Відхилення встановлені  в 58 пробах.

    Також він повідомив про випадок  спалаху захворювання на харчову токсикоінфекцію серед відпочиваючих у м. Бердянськ, внаслідок якого постраждало 5 осіб. З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань спеціалістами Головного управління 13.08.2020 розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування даного випадку та позаплановий захід державного контролю в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

За результатами розслідування встановлено, що постраждалі вечеряли в громадському закладі харчування, крім того вживали креветки невідомого походження. Зі слів постраждалих,  креветки були придбані через один з інтернет сайтів за об'явою. За попередніми даними, у закладі громадського харчування значних порушень не виявлено.

Санітарно-епідеміологічне розслідування триває, але хочу ще раз звернутися до громадян та попрости не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої (стихійної) торгівлі.  При купівлі товару на ринках, вимагайте експертний висновок лабораторії, якщо купуєте   в крамниці   - супутні документи, які підтверджують безпечність цієї продукції -  зазначив Віктор Шершнєв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux