На Запоріжжі органи влади та Держпродспоживслужба в Запорізькій області обговорили актуальні питання реформи шкільного харчування
опубліковано 09 грудня 2021 року о 12:16

Під головуванням заступника голови Запорізької облдержадміністрації Руслана Шиханова відбулася онлай-нарада з керівниками органів управління освітою райдержадміністрацій, органів управління освітою, уповноваженими в управлінні освітою сільських, селищних, міських рад.

У заході взяли участь в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислав Катченко, керівники та спеціалісти підрозділів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства і безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Головними спікерами заходу виступили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби.

Однією з найважливіших тем, яка обговорювалася, була тема щодо змін в організації харчування в закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, присутні обговорили вимоги Постанови Кабінету Міністрів № 305 від 24.03.2021 р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».

Особливу увагу було приділено питанням організації харчування, розробленню меню, в т.ч. для дітей з особливими дієтичними потребами.

Окремо наголошувалося на вимогах законодавства стосовно заборони та обмеження певних харчових продуктів в шкільних їдальнях тощо.

Фахівці Держпродспоживслужби також детально зосередили увагу присутніх на основних умовах та видах діяльності, які є необхідними для підтримання гігієнічних умов на всіх етапах ланцюга виготовлення харчових продуктів.

Зокрема, були розглянуті програми-передумови системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) щодо стану приміщень, комунікацій, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та інших поверхонь тощо. Особливу увагу спеціалісти Держпродспоживслужби звернули на вимоги до постачальників та організаторів харчування дітей у закладах освіти.

З цієї ж тематики фахівці Держпродспоживслужби провели зустріч з керівниками закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux