На Запоріжжі Держпродспоживслужба проводить комісійні обстеження дитячих оздоровчих закладів
опубліковано 04 серпня 2020 року о 16:47

На Запоріжжі Держпродспоживслужба проводить комісійні обстеження дитячих оздоровчих закладів


Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова відбулось розширене засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії в Запорізькій області. Участь у нараді взяли представники обласного оперативного штабу, керівники територій, де розташовані дитячі оздоровчі заклади, та директори цих закладів.

На засіданні були обговорені питання основних вимог для відкриття закладів, дотримання ними під час функціонування  протиепідемічних  заходів та санітарного законодавства, пожежної безпеки, алгоритму дій у разі виявлення підозри або хворого на гостре респіраторне захворювання, викликане COVID-19. 

Дозвіл на роботу із серпня отримали дитячі заклади оздоровлення та відпочинку  згідно рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, так як Запорізька область, за усіма показниками, стабільно знаходиться у зеленій зоні епідбезпеки.

 За оперативною інформацією дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у липні планували свою роботу 32 заклади, які розміщені на території Запорізької області. У серпні – вересні 2020 року планують розпочати свою роботу 17 оздоровчих закладів.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова доповіла, що на сьогодні службою завершені необхідні  лабораторні дослідження щодо якості та безпеки питної та морської води, піску та розпочаті комісійні обстеження закладів оздоровлення. Вона наголосила на основних вимогах щодо організації розміщення дітей, харчування,  медичного обслуговування з урахуванням вимог Державних санітарних правил і норм «Влаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» (ДСанПіН 5.5.5.23-99) та  постанови Головного державного санітарного лікаря № 43 від 31.07.20 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19)». Крім того, Світлана Власова звернулась до керівників об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міськвиконкомів щодо необхідності організації дієвого контролю за належним утриманням систем водопостачання та водовідведення в приморській зоні, своєчасного інформування Держпродспоживслужби про випадки ускладнень епідемічної ситуації та безпечного перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку.

За результатами засідання вирішено забезпечити моніторингове обстеження оперативними місцевими штабами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування на відповідність державним соціальним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей; здійснення протиепідемічних заходів та санітарних норм і правил.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux