Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області взяли учать у онлайн-тренінгу для представників навчальних закладів Полтавщини
Сьогодні на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розпочалася серія нарад - консультацій для представників навчальних закладів Полтавщини щодо розробки, впровадження та застосування системи НАССР. Консультації проходять у онлайн форматі.
Учасники мають змогу задати питання і обговорити проблеми з якими найчастіше стикаються при впровадженні системи НАССР і звичайно отримати вичерпні відповіді.
Планується, що участь у тренінгу візьмуть майже 70 осіб - це представники керівництва навчальних закладів, що відповідають за організацію харчування, представники відділів освіти, медичні сестри, технологи.
Довідково
Нова модель європейської системи безпечності та якості харчових продуктів запроваджена в Україні з підписанням Угоди про асоціацію. Основа її функціонування – принцип «від лану до столу», що передбачає безпеку та якість на всіх стадіях виробництва харчових продуктів. Основним її елементом та гарантом є застосування системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) – визначення небезпечних чинників і контроль «критичних точок» виробництва безпечної продукції.
На сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Вона дозволяє знизити ризики, пов’язані з харчовими продуктами.