За тиждень фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття провели 1574 позапланові перевірки стосовно дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог
опубліковано 28 грудня 2020 року о 16:20

В області тривають перевірки з питань дотримання суб’єктами господарювання краю вимог санітарного законодавства щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Упродовж минулого тижня за період (з 21 по 27 грудня 2020) року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками правоохоронних органів здійснили 1574 позапланові контрольні заходи, за результатами яких на 120 об’єктах були встановлені порушення. Серед перевірених: 503 об'єкти торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 41 об'єкті; 23 агропромислові ринки, порушення встановлено на 6 об’єктах; 219 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлені на 13 об’єктах; 512 закладів громадського харчування, із них на 25 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 32 перукарні та салони краси, порушення не виявлено; 35 дошкільних закладів, порушення виявлено в одному; 24 заклади середньої освіти, порушення виявлені у двох; 114 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки, ТРЦ, вокзали тощо), на 8 об’єктах  встановлено порушення.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 103 приписи (пропозиції), працівники Національної поліції склали 20 протоколів.

Водночас за вказаний період мобільні групи провели 373 перевірки у нічний час, у ході яких досліджувалося питання дотримання суб’єктами господарювання заборони приймати відвідувачів у закладах громадського харчування та інших розважальних закладах. Порушення виявлено на 19 об’єктах. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 15  приписів (пропозицій), у 5 випадках поінформовано органи місцевої влади.

Також з метою запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, проводиться широка інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено 1379 таких заходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux