У рамках святкування Міжнародного дня здоров’я рослин спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області разом з ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія», з 26.04. – 12.05.2023 організували низку заходів, присвячених цьому дню.
Головна мета цих заходів – донести до якомога більше людей розуміння важливості дослідження рослин для розвитку сільського господарства, садівництва, лісівництва, виробництва високоякісних продуктів харчування, нехарчової продукції рослинного походження, розповісти про роль рослин у збереженні навколишнього середовища, а також про ризики пов’язані з транскордонним переміщенням рослин і рослинної продукції, які можуть бути джерелом шкідників і хвороб.
Відповідно до програми присвяченої Міжнародному дню здоров’я рослин відбулися зустрічі зі студентами, школярами, представниками громад та сільгоспвиробниками.
Зокрема, зустрічі відбулися у:
- Волинському національному університеті імені Лесі України (зустріч зі студентами);
- Луцькому національному технічному університет (зустріч зі студентами)і;
- Горохівському фаховому коледжі Львівського національного університету природокористування (зустріч зі студентами);
- Історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» (зустріч з відвідувачами шкільного віку);
- Комунальному підприємстві «Луцький зоопарк»;
- Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі;
- Ратнівській гімназії № 1 імені В. Газіна (зустріч зі школярами);
- Шацькому лісовому фаховому коледжі імені В. В. Сулька (зустріч із студентами);
- Устилузькій територіальній громаді зустріч з представниками громади;
- Володимирському центрі позашкільної освіти (зустріч із відвідувачами шкільного віку);
- Оваднівській та Зимненській територіальній громаді (зустріч з представниками громади);
- Турійській загальноосвітній школі (зустріч зі школярами);
- ТзОВ «П’ятидні» (зустріч з сільгоспвиробниками);
- ТОВ «Баффало» (зустріч з сільгоспвиробниками);
- Камінь - Каширському відділенні Волинського обласного центру зайнятості (зустріч з сільгоспвиробниками).
На зустрічах розповсюджено інформаційні матеріали у формі буклетів та листівок до Дня здоров’я.