На Вінниччині спеціалісти Жмеринського районного управління Держпродспоживслужби проводять комісійні обстеження роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей
опубліковано 09 червня 2023 року о 12:38

З метою попередження та профілактики епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах спеціалісти Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь у проведенні 7 обстежень щодо підготовки та роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей: 3 позапланові перевірки та 4 комісійних обстеження з представниками відділів освіти.

За результатами перевірок складено акти та надано 4 пропозиції щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Під час обстежень спеціалісти перевірили облаштування та утримання ділянок закладів освіти, виділених навчальних аудиторій, санітарно-побутових приміщень, харчоблоків; облаштування укриттів; організацію фізкультурно-оздоровчої роботи; організацію гігієнічного виховання та медичного обслуговування дітей в закладах відпочинку.

Для запобігання виникненню інфекційних захворювань і харчових отруєнь, керівникам та персоналу закладів оздоровлення та відпочинку надали роз'яснення щодо вимог до організації повноцінного та безпечного харчування дітей у пришкільних таборах та розповіли про порядок проведення обстежень закладів відпочинку під час їх функціонування. До початку роботи таборів всі заходи з усунення порушень вимог санітарного законодавства виконано.

Станом на 05 червня 2023 року в Жмеринському районі на території Жмеринської міської територіальної громади розпочали свою роботу 2 пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей на базі двох загальноосвітніх навчальних закладів: КЗ "Жмеринський ліцей №5" Жмеринської міської ради (м. Жмеринка) та КЗ "Жмеринський ліцей №3" Жмеринської міської ради (м. Жмеринка). Загалом організовано відпочинок 200 дітей пільгових категорій з 05 по 18 червня 2023 року.

На території Барської міської територіальної громади розпочнуть свою роботу 3 пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей з 12 червня 2023 року на базі Барського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 Барської міської ради та Ялтушківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Барської міської ради.

КЗ вищої освіти "Барський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Михайла Грушевського" планує організувати оздоровлення та відпочинок 80 дітей у дві зміни з 12 червня по 07 липня 2023 року. Загалом заплановано організувати відпочинок 280 дітей пільгових категорій.

Наразі робота в зазначеному напрямку триває.

на фото 8 людей на фото 4 людини в приміщенні харчоблоку
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux