На Вінниччині спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки провели низку заходів до Міжнародного дня здоров'я рослин
опубліковано 10 травня 2024 року о 15:18

Країни-учасники Міжнародної конвенції із захисту рослин (МКЗР) 12 травня 2024 року відзначатимуть Міжнародний день здоров'я рослин під гаслом "Здоров'я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології!". Метою цього заходу є долучення громадськості до розуміння важливості дослідження та захисту рослин для розвитку сільського господарства, виробництва продуктів харчування та продукції рослинного походження, а також збереження навколишнього природного середовища. 

Протягом 09-10 травня 2024 року спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з представниками Державної установи "Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія", з метою популяризації знань у сферах карантину і захисту рослин, провели зустрічі, семінари, виступи, наради, круглі столи, презентації, присвячені Міжнародному дню здоров'я рослин. Учасниками заходу були спеціалісти у галузі науки про рослини, агрономи, студенти, школярі та їхні батьки, а також усі, хто щиро любить рослини, природу, навколишній світ, надихається його красою та прагне його збереження і захисту.

На території Бершадської, Томашпільської та Шаргородської ОТГ проведено наради з агрономами сільськогосподарських підприємств, а у Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології Метеостанція Хмільник з агротехніками та спеціалістами станції під гаслом "Здоров'я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології".

Окрім того, спеціалісти провели бесіди з учнями шкіл м. Вінниці, Барської, Бершадської, Калинівської, Жмеринської, Немирівської ОТГ та "Мурованокуриловецького спортивного ліцею". Під час бесід були висвітлені питання важливості збереження рослинного світу, захисту навколишнього середовища, біорізноманіття рослин, заходів для збереження чистоти довкілля та здоров'я рослин. Учні отримали пам'ятки, підготовлені до Міжнародного дня здоров'я рослин.

Також, зі студентами Іллінецького аграрного фахового коледжу та вищого професійного училища №41 м. Тульчин фахівці провели зустріч і розповіли про роль та завдання Держпродспоживслужби, її територіальних органів та установ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux