Забезпечення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання різних форм власності протиепідемічних вимог з профілактики поширення коронавірусної інфекції є одним із пріоритетних завдань Держпродспоживслужби.
Щотижня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять, у середньому, 2000 моніторингових обстежень, питома вага виявлених порушень коливається в межах 19-23%.
З початку введення карантинних обмежень вже здійснено майже 89 тисяч моніторингових обстежень об’єктів нагляду, з яких:
- закладів громадського харчування – 9627, з порушеннями - 1637 (17%);
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 36546, з порушеннями – 8405 (23%);
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 14722, з порушеннями – 2723 (18,5%);
- агропродовольчих ринків - 2841, з порушеннями - 813.
За виявлені порушення, з початку введення карантину, притягнуто до адміністративної відповідальності 3240 осіб, підготовлено 3358 приписів, направлено 1836 інформаційних листів в органи влади та 283 - в Національну поліцію.
Впродовж 08-14 грудня 2020 року проведено 1628 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності щодо дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2:
- закладів громадського харчування – 197, з порушеннями - 11, складено протоколів – 4, направлено приписів щодо усунення недоліків – 4, інформовано органи влади – 2;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 617, з порушеннями – 87, складено протоколів – 35, направлено приписів щодо усунення недоліків – 32, інформовано органи влади – 19;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 473, з порушеннями – 75, складено протоколів –24, направлено приписів щодо усунення недоліків – 27, інформовано органи влади -11;
- агропродовольчих ринків - 87, з порушеннями - 18, складено протоколів – 9, направлено приписів щодо усунення недоліків – 12, інформовано органи влади – 2.
- З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, спеціалістами Головного управління проведено 9 перевірок із залученням засобів масової інформації.