05 березня 2020 року на базі Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту відбулась зустріч спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області із представниками закладів освіти, закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами щодо впровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Захід пройшов за участю начальника відділу безпечності харчових продуктів Андрія Салюка та начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Тетяни Вороновської.
Присутніх ознайомили з основними аспектами поняття харчової безпеки і загальними принципами харчового законодавства в Україні. Було представлено та опрацьовано 4 програмних блоки:
- теоретичний - щодо програм-передумов безпеки харчової продукції;
- процедурний - перевірки кухні та працівників, очищення обладнання, контроль температурних режимів;
- законодавчий - процедура сертифікації закладів та перевірки контролюючими органами;
- практичний - фактори ризику та відповідальність за порушення вимог НАССР.
Також особливу увагу приділили питанню забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, зокрема, заходам з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.