На Вінниччині Держпродспоживслужба проводить роз’яснювальну роботу з профілактики випадків отруєння бджіл та правил застосування пестицидів
опубліковано 18 лютого 2020 року о 12:06

17 лютого 2020 року в Іллінецькій та Дашівській об'єднаних територіальних громадах Іллінецького району Держпродспоживслужба провела зустріч з головами та старостами ОТГ, депутатами, керівниками сільськогосподарських підприємств, аграріями та пасічниками з метою налагодження співпраці у інформуванні місцевих жителів щодо можливостей надання певних послуг та обговорення питань, які турбують громадян.

Захід відбувся за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області - начальника Головного управління Григорія Сидорука, начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимира Хитрука, начальника Управління захисту споживачів Юрія Найчука, начальника Іллінецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимира Скляра.

Під час зустрічі було розглянуто низку питань, що стосуються забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, захисту споживачів.

В ході наради особлива увага була приділена обговоренню питання організації та проведення заходів з профілактики випадків отруєння бджіл при обробітку сільськогосподарських угідь пестицидами. Спеціалісти надали присутнім роз’яснення щодо порядку реєстрації пасік та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках, попередження і ліквідації хвороб та отруєнь бджіл.

Також розглянули питання застосування та використання препаратів, які увійшли до "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні" при обробітку сільськогосподарських культур.

Усі присутні отримали інформаційні матеріали стосовно небезпеки використання фальсифікованих засобів захисту рослин та пам’ятки споживачам при придбанні насіння овочевих і баштанних культур, кормових коренеплодів, садивного матеріалу багаторічних рослин.

Протягом минулого тижня аналогічні заходи були проведені в Літинському, Хмільницькому та Липовецькому районах Вінницької області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux