На вихідних в Україні відбувся Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів-2020
опубліковано 23 вересня 2020 року о 09:27

19 вересня 2020 року Федерація органічного руху України організувала у Києві в дванадцятий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів, на який з’їхалися найкращі органічні виробники з усієї України.

Ярмарок відбувся у рамках Органічного Тижня в Україні, за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Захід також підтримала Німеччина в рамках Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» та Швейцарія в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Ярмарок відвідали: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, начальник відділу органічного виробництва та стандартів якості головного управління реалізації політики сільського розвитку Директорату сільського розвитку Мінекономіки Валентина Заєць, а також інші фахівці з цього напрямку.

На ярмарку була представлена продукція вітчизняного органічного бізнесу.

Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів впродовж 12 років свого існування користується все зростаючою популярністю серед найвибагливіших споживачів. Виробники з усіх куточків України пропонували киянам й гостям столиці сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, молоко, сметану, йогурти, інші молочні та м’ясні продукти, крупи, пластівці, борошно, олії, мед, соки, напої, сиропи, гриби, повидло, чай, цукор та ще багато чого іншого!

На гостей Ярмарку чекали дегустації не лише різноманітних українських, але й іноземних органічних продуктів. Охочі могли поласувати стравами з органічних українських та перуанських інгредієнтів, які готував перуанський шеф-кухар.

На стенді Федерації органічного руху України можна було придбати книги на органічну та біодинамічну тематику, довідкову літературу, журнали ORGANIC UA. Дітлахам одразу сподобалися  щойно надруковані «Органічні» альбоми для малювання, випущені спеціально для малечі.

За даними Федерації органічного руху України, з 2004 року споживання органічної продукції українцями зросло в 360 раз, склавши минулого року 36 млн.євро. У значній мірі цьому сприяє все більша популяризація органічних продуктів самими виробниками, особливо під час щорічних спеціалізованих Всеукраїнських Ярмарків органічних продуктів, які не лише фахівці, але й споживачі часто називають головною органічною подією року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux