У середині січня 2019 року на сайті Нової української школи з’явилося повідомлення про затвердження нового рецептурного збірника для шкільних їдалень, куди потрапили 110 нових перевірених та ухвалених офіційно в грудні 2018 року висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів рецептів, розроблених переможцем шоу «Майстер шеф-5», реформатором шкільного харчування Євгеном Клопотенком. А за місяць рецептурний збірник для шкільних їдалень став доступний до завантаження і кухарі змогли ним користуватися.
До початку нового навчального 2020/2021 року фахівці районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області погодили перспективні меню харчування учнів 358 закладів середньої освіти Херсонської області.
У 111 школах області впроваджено у меню по декілька страв (за вподобанням) із збірника оновленого меню, за яким харчуються учні.
Слід відмітити, що флагманами у впровадженні нових підходів до організації здорового і якісного харчування дітей в загальноосвітніх закладах є власники (засновники) закладів освіти Високопільського, Верхньорогачицького, Великолепетиського, Нижньосірогозького, Горностаївського районів, частині закладів Олешківського, Скадовського району, міста Нова Каховка.
Робота щодо покращення стану харчування учнів загальноосвітніх закладів області триває.