На території міста Києва запроваджено карантинний режим у зв’язку з виявленням амброзії полинолистої (Ambrosia artemisiifolia)
опубліковано 05 вересня 2024 року о 15:36

Своєчасне виявлення, локалізація і ліквідація карантинних шкідливих організмів є важливим завданням Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Державними фітосанітарними інспекторами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві було проведено моніторинг фітосанітарного стану  території міста Києва на амброзію полинолисту (Ambrosia artemisiifolia), візуально та з відбором зразків документів. За результатами висновків фітосанітарних експертиз (аналізів)  було виявлено  вогнища карантинного бур’яну на території міста Києва.

Керуючись ст. ст. 10, 25, 33, 34 Закону України «Про карантин рослин» Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві направлено подання до Київської міської військової адміністрації щодо запровадження карантинного режиму на територію міста Києва. Карантинний режим запроваджено Розпорядженням Київської міської військової адміністрації від 30.08.2024           № 992 «Про запровадження на території міста Києва карантинного режиму у зв’язку з виявленням амброзії полинолистої (Ambrosia artemisiifolia)» (далі – Розпорядження). 

Розпорядження буде опубліковано на офіційному сайті Держпродспоживслужби та в друкованому виданні Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) газеті «Хрещатик» та вважається таким, що набере чинність з дня, наступного за днем його опублікування. 

Розпорядженням затверджений перелік фітосанітарних заходів з локалізації та ліквідації вогнищ карантинного організму амброзії полинолистої  (Ambrosia artemisiifolia) на території міста Києва на 2024-2029 роки.

Нагадуємо, що відповідно до статті 28 Закону України «Про карантин рослин» особи проводять інспектування рослин, що ростуть на землях сільськогосподарського призначення, у розсадниках, садах, лісах, відкритому ґрунті, теплицях та в інших місцях, включаючи місця для зберігання, переробки і транспортні засоби для переміщення об’єктів регулювання. У разі виявлення підозри зараження об’єктів регулювання регульованими шкідливими організмами особа повинна протягом доби повідомити державного фітосанітарного інспектора.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux