Станом на 03.12.2020 року, з початку оголошення карантину по COVID-19, фахівці Держпродспоживслужби в Тернопільській області перевірили 26 731 суб’єкт (об’єкт) господарювання, виявили 4742 порушення, склали 817 адміністративних протоколів та 5580 приписів.
За період з 26.11.2020 року по 02.12.2020 року фахівці здійснили 2703 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання (об’єкти торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринки, навчальні заклади, ТРЦ, аптеки, перукарні та інші), виявили порушення на 457 об’єктах (16.9%).
До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема: надали 395 приписів та пропозицій щодо усунення порушень, спільно з представниками Національної поліції склали 106 протоколів за ст. 44-3 КУпАП, та інформували органи місцевої влади.
Зокрема, обстежили 438 закладів громадського харчування, порушення виявляли на 81 з них (18.4%). Надали пропозиції та рекомендації керівникам щодо їх усунення, спільно з представниками Національної поліції склали 3 протоколи за ст. 44-3 КУпАП.
Враховуючи, що саме масові заходи є одним з головних чинників розповсюдження коронавірусної хвороби до власників закладів громадського харчування в черговий раз довели основні вимоги та заборони, які діють на адміністративних територіях, залежно від рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Щодо характерних порушень, то фахівці Держпродспоживслужби фіксують:
У ході проведення моніторингових обстежень з усіма працівниками та власниками об’єктів, фахівці Держпродспоживслужби проводять бесіди щодо профілактики коронавірусної хвороби та необхідності виконання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України.