На Сумщині вживають заходи для недопущення реалізації небезпечної харчової продукції
опубліковано 26 серпня 2024 року о 16:38

Фахівці Конотопського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  провели низку нарад стосовно ситуації з масовою загибеллю риби в річці Сейм з керівниками агропродовольчих ринків м. Конотоп, м. Путивль, м. Буринь, м. Кролевець з залученням працівників лабораторій ветсанекспертизи та територіального підрозділу Національної поліції в м. Кролевець.

Начальник Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області та фахівці відділу безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини проінформували присутніх про ситуацію з загибеллю риби в р. Сейм та заходи, які вживаються Держпродспоживслужбою, іншими державними органами та територіальними громадами щодо ліквідації наслідків надзвичайної події.

В цій ситуації вживання риби з р. Сейм, особливо загиблої риби, становить загрозу для життя і здоров’я людей, адже може призвести до отруєнь та інфекційних захворювань, зокрема ботулізму.

В ході наради спеціалістами управління наголошено завідувачам лабораторій на посиленні ветеринарно-санітарного контролю при здійсненні обігу риби операторами ринку харчових продуктів, а також доручено посилити роз’яснювальну роботу щодо правил ветеринарно-санітарної експертизи риби серед продавців, що здійснюють реалізацію риби та споживачів на ринках.

Присутнім наголошено, що в межах Буринської, Новослобідської, Путивльської громад, протокольним доручення позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Конотопській районній державній адміністрації тимчасово заборонено (до особливого розпорядження) купання, вилов риби та використання води для господарських потреб із річки Сейм.

Крім того під час наради присутнім доведено про неухильне виконання гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків, затверджених Наказом Мінагрополітики України від 19.04.2024 №1279 щодо обов’язків суб’єктів господарювання по створенню належних умов для реалізації сільгосппродукції на території агропродовольчих ринків, зокрема харчових продуктів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux