На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби за минулий тиждень здійснили 3282 перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних вимог
опубліковано 23 листопада 2020 року о 14:34

На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби  в період з 16.11 по 22.11.2020 року здійснили моніторингові обстеження 3282 суб'єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних вимог та недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Під час перевірок виявлено 346 порушень протиепідемічних вимог. По виявлених порушеннях складено 53 протоколи, вручено 183 приписи (пропозиції) керівникам закладів, направлено 170 інформацій в органи влади та проінформовано у 52 випадках Національну поліцію.

Найчастіше перевірялися об’єкти торгівлі харчовими продуктами – 605, порушення протиепідемічних вимог зареєстровані на 222 об’єктах. На порушників складено 42 протоколи та вручено 108 приписів.

З перевірених 1993 закладів громадського харчування виявлено порушення у 59 закладах, за результатами яких складено 6 протоколів та вручено 30 приписів.

Серед обстежених 338 закладів непродовольчої торгівлі порушення виявлено в 61 закладі, в результаті чого складено один протокол  та вручено 37 приписів.

З метою посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів в «карантин вихідного дня» за період 21-22.11.2020 року фахівці управління взяли участь у роботі 60 мобільних груп щодо перевірки об’єктів, у тому числі у 15 сформованих спільно з представниками поліції та об’єднаних територіальних громад.  

Загалом за вихідні проведено перевірки 2054 об’єктів, на яких зафіксовано 166 порушень. За результатами перевірок складено 24 протоколи вручено 86 приписів (пропозицій), а також по виявлених порушеннях у 71 випадку інформувались органи місцевого самоврядування, у 50 випадках – Національна поліція.

Основна частина роботи фахівці Держпродспоживслужби у вихідні дні – це перевірка режиму роботи закладів, які не повинні працювати або працюють у спеціальному режимі. Таким чином за вихідні перевірено роботу 1621 закладу, які повинні бути закритими, з них 156 закладів побутового обслуговування (перукарні салони краси, майстерні, пральні та ін.), 1181- магазини промислових товарів, 294 заклади громадського харчування (кафе, їдальні, ресторани, бари). Порушення режиму роботи відмічено на 58 об’єктах (переважно магазини промислових товарів та промислова група на ринках).

За пропозиціями фахівців Держпродспоживслужби частина закладів відразу припиняла роботу самостійно, у випадках ігнорування - повідомлялись органи правопорядку.

У ході перевірок в закладах проводиться додатково роз’яснювальна робота щодо необхідності неухильного дотримання протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux