Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області, на базі Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, організовано семінар-навчання на тему: «Ящур тварин: профілактика, ветеринарно-санітарні заходи реагування на підозру чи виникнення захворювання, вимоги до відбору зразків патологічного матеріалу та доставка їх до уповноваженої лабораторії».
У тренінгу щодо заходів реагування при підозрі чи випадку виявлення ящуру взяли участь представники районних управлінь Держпродспоживслужби області, спеціалісти Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та її структурних підрозділів, фахівці Регіональної лабораторії та її районних відділів, а також науковці Полтавського державного аграрного університету.
Семінар-навчання відкрила начальник Головного управління Яніна Аранчій та зазначила про важливість та актуальність даного заходу.
«Ящур – це важке, висококонтагіозне вірусне захворювання тварин, яке має значний економічний вплив. Хвороба вражає велику рогату худобу, свиней, овець, кіз та інших парнокопитних жуйних. На ящур може хворіти й людина. Це транскордонна хвороба тварин з високою ймовірністю занесення з сусідніх країн, яка глибоко впливає на продуктивність тваринництва та порушує регіональну та міжнародну торгівлю тваринами та продуктами тваринництва,» – зазначила Яніна Аранчій.