На Одещині відбувся семінар з питань попередження введення в обіг та розповсюдження нехарчової продукції, яка не відповідає вимогам безпечності
опубліковано 27 квітня 2023 року о 10:55

В рамках підписаного Меморандуму про співробітництво і партнерство між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області та Південним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці для працівників і постачальників мережі торговельних центрів «Епіцентр» відбувся семінар щодо забезпечення реалізації спільних заходів з попередження введення в обіг та розповсюдження нехарчової продукції, яка не відповідає вимогам безпечності.

Під час семінару спеціалісти зосередили увагу працівників на необхідності підвищення обізнаності виробників, імпортерів, розповсюджувачів щодо вимог до нехарчової продукції, яка потрапляє на ринок України. Сьогодні це питання є надзвичайно важливим та актуальним. Справа у тому, що на період дії воєнного стану повноваження органів державного ринкового нагляду зі здійснення державного контролю продукції вимогам Технічних регламентів є обмеженими.

Однак, вимоги щодо безпечності нехарчової продукції, зазначені у спеціальних Технічних регламентах, залишаються чинними і обов’язковими для дотримання під час розповсюдження продукції на ринку України.

Як приклад, у зимовий період, коли функціонування критичної інфраструктури було під загрозою, значного та подекуди неконтрольованого поширення здобула продукція, яка використовується як альтернатива джерелам енерго- і теплопостачання. Саме тому дотримання імпортерами та розповсюджувачами вимог законодавства про державний ринковий нагляд набуває першочергового значення для убезпечення споживачів від нещасних випадків, які можуть статися внаслідок користування, наприклад, неякісними балонами зі зрідженим та стисненим газом.

В умовах, що склалися, на перше місце виходить консультативно-роз’яснювальна робота стосовно дотримання вимог щодо безпечності нехарчової продукції, які встановлені Технічними регламентами як серед суб’єктів господарювання, так само і для споживачів. Це, на думку представників Держпродспоживслужби та Держпраці, спрятиме зменшенню потенційних загроз та уникненню нещасних випадків при користуванні такою продукцією.  

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux