На Одещщині відбулась оперативна нарада стосвно поточної ситуації з підтопленням територій
опубліковано 07 червня 2023 року о 15:48

Перший заступник начальника Головного управління Святослав Літошко провів оперативну робочу нараду з керівниками управлінь щодо посилення державного нагляду за всіма напрямами діяльності Держпродспоживслужби після техногенної катастрофи внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині.

Святослав Літошко звернув увагу на необхідність оперативного вирішення низки завдань через ризики, що пов’язані із можливим ускладненням епідситуації. Вона в Одеській області наразі благополучна, але контроль за санепідблагополуччям населення слід посилити, перш за все, у прибережній зоні.

Окрему увагу треба приділити контролю за організацією належного питного та санітарно-гігієнічного режиму у закладах освіти – пришкільних таборах, що зараз запрацювали на Одещині, та дитячих садочках. Що стосується стану питного водопостачання населених пунктів, то Головним управлінням на адресу об’єднаних територіальних громад направлятимуться листи, в яких керівникам ОТГ радитимуть перевірити власні запаси дезінфікуючих засобів для знезараження питної води. Адже згідно чинного законодавства в сфері питного водопостачання, саме на органи місцевого самоврядування покладається вирішення питань забезпечення населення на ввірених територіях якісною питною водою, здійснення контролю за якістю води та інформування населення щодо стану питного водопостачання.

У сфері ветеринарної медицини необхідно посилити роботу з вакцинації тварин у домогосподарствах, з обстеження стану облаштування та утримання худобомогильників та біотермічних ям, в разі виявлення трупів ссавців і замору риби у прибережній зоні, - негайно вживати відповідних заходів згідно законодавства України.

За словами С. Літошка, потрібно взяти під жорсткий контроль ситуацію з цінами на товари першої необхідності (вода та хліб) і не дати спекулянтам та недобросовісним ділкам можливість наживатися на трагедії, що сталася на Херсонщині. Керівництво управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами отримало завдання негайно розпочати моніторингові дослідження торгових мереж та аптек, в яких продається вода. 

на фото - 8 людей за столом в кабінеті на фото - люди за столом в кабінеті
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux