У ході проведення заходу державного контролю фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області виявили 8864,35 кг. готових м’ясних виробів, 3615,67 кг. твердого сиру, 82 кг. паштету, 2390 кг. продукту жирового рослинно-вершкового 82,5% жиру без відповідного маркування та необхідної інформації для споживачів.
На маркуванні були відсутність дата виробництва, термін зберігання, не вказаний перелік інгредієнтів, а також відсутня інформація про речовини, які спричиняють алергічні реакції у людей. Суб’єктом господарювання не було створено належних умови зберігання продукції.
Дані харчові продукти утримувалися на складі без будь-якого контролю температурно-вологісного режиму, що могло призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів. Також на більшості харчових продуктів гризунами була пошкоджена пакувальна оболонка.
Рішенням Головного державного ветеринарного інспектора Одеської області було тимчасово призупинено діяльність цього суб’єкта господарювання та вилучено з обігу непридатні та небезпечні харчові продукти. Матеріали передано до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах їхньої компетенції.
Вжиті заходи не допустили постачання небезпечної харчової продукції на прилавки торгівельних мереж, об’єктів громадського харчування, а також до дитячих навчальних закладів та закладів дошкільної освіти Одещини.