На Луганщині Держпродспоживслужба перевірила понад 5 тис суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог
опубліковано 24 червня 2020 року о 11:45

На Луганщині за час дії карантинних обмежень було розповсюджено 28182 інформаційних листів, щодо профілактики коронавірусної інфекції серед населення.

Також, на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з метою запобігання негативного розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території Луганської області, фахівці Держпродспоживслужби області посилили державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на 384 об’єктах систем водопостачання та водовідведення Луганської області.

Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України від 27.04.2020 № 17721/0/1-20, Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області в період з 1 травня по теперішній час проводяться позапланові заходи державного нагляду контролю на агропродовольчих ринках з метою визначення можливості здійснення ними господарської діяльності під час карантину та дотримання протиепідемічних заходів встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

У процесі цієї роботи фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели 337 заходів державного нагляду (контролю) на 24 ринках Луганської області із залученням понад 58 працівників.

Окрім того, фахівці Держпродспоживслужби області спільно з органами місцевого самоврядування та Національною поліцією, з метою контролю за дотриманням протиепідемічних вимог об’єктами, робота яких була відновлення раніше прийнятими рішеннями уряду, здійснюють комісійні перевірки роботи закладів дошкільної освіти, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, закладів громадського харчування, салонів краси та перукарень, стоматологічних кабінетів та інших.

За період з 12 березня по теперішній час здійснено 5075 комісійних перевірок вище вказаних об’єктів.

З 25 червня розпочинається проведення зовнішнього незалежного оцінювання. В умовах карантину на Держпродспоживслужбу дорученням Прем’єр-міністра України покладено функцію контролю за дотримання вимог Головного державного санітарного лікаря України під час проведення ЗНО та вступних випробувань.

Робота в даному напрямку проводиться та перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux