На Київщині організовано вакцинують домашніх тварин від сказу
опубліковано 22 березня 2023 року о 14:51

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області разом з органами місцевого самоврядування з метою запобігання небезпечної хвороби сказу у тварин проводять щепляння в громадах Київської  області. Вживають всі необхідні заходи, щоб якомога більше тварин не залишилися без уваги та вчасно проводилися профілактичні щеплення.

У зв`язку з чим,  напередодні між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області та Громадською організацією «ЗООПАТРУЛЬ Україна» було підписано меморандум про співпрацю. Ветеринарні лікарі Бучанського району   з 25 березня 2023 року розпочнуть вакцинацію проти сказу у тварин в м. , с. Гостомель, с. Михайлівка-Рубежівка, с .Ворзель, м.Б уча. Чотирилапі підопічні притулку «ЗООПАТРУЛЬ Україна» також отримають профілактичне щеплення.

Вакцинація – ефективний спосіб профілактики сказу, яка є необхідною для всіх собак і кішок. Вакцинувати тварин проти сказу обов’язок кожного власника. Щеплення проти сказу абсолютно безпечне і ніякого впливу на ріст і розвиток тварини не має.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області.

Нагадаємо, що сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти постраждалих людей від смертельних наслідків.

Спільними зусиллями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області разом з Громадською організацією «ЗООПАТРУЛЬ Україна» та органами місцевого самоврядування будуть організовані проведення позапланових вакцинацій від сказу тварин в інших громадах Київської області, про що буде повідомлено заздалегідь на інформаційних ресурсах Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та в соціальних мережах Громадської організації «ЗООПАТРУЛЬ Україна».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux