На Кіровоградщині завершився цикл виїзних семінарів для підприємців з питань захисту прав споживачів
опубліковано 09 червня 2023 року о 11:30

Цикл виїзних семінарів для підприємців з питань захисту прав споживачів завершився зустріччю з суб’єктами господарювання м. Знам’янка Кропивницького району. Захід провели фахівці управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за участі представника Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в області.

В ході зібрання начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Лілія Буднікова поінформувала підприємців про дотримання вимог законодавства щодо надання інформації про продукцію державною мовою, особливостей реалізації складної побутової техніки, додержання вимог законодавства щодо розповсюдження пластикових пакетів.

На особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах щодо оформлення маркування до товару та супровідних документів до них зосередив увагу присутніх головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду Дмитро Олійник.

Начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Віра Сухопарова зосередила увагу підприємців на суттєвих змінах в Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в частині заборони куріння, вживання та використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав’яних виробів для куріння, тютюнових виробів, кальянів, електронних сигарет та предметів, пов’язаних з їх вживанням. Окремо доповідач зупинилася на визначенні громадських місць, де заборонено куріння, та на штрафних санкціях, які передбачені за порушення вимог Закону.

Про заходи з попередження та зменшення вживання тютюнових виробів, наслідки цієї шкідливої звички для здоров’я населення розповів головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в області Сергій Манько.

Також під час зустрічі мова йшла про необхідність використання державної мови для рекламування товарів та заборону використання в рекламі різноманітних товарів тематики Збройних сил України, оборони України та інших знакових символів, які стосуються відбиття російської агресії.

на фото учасники заходу на фото учасники заходу на фото учасники заходу на фото учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux