На Кіровоградщині зареєстровано спалах кишкової інфекції серед пластунів
опубліковано 16 серпня 2016 року о 13:43

Управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує про реєстрацію випадків гострої кишкової інфекції серед пластунів військово-патріотичного табору «Легіон» Національної скаутської організації України «Пласт», які відправилися на збір пластунів з м. Львова у м. Кропивницький Кіровоградської області та в дорозі захворіли. Унаслідок захворювання із 54 подорожуючих постраждало 15 осіб, в тому числі 13 дітей віком до 15 років.

Постраждалі госпіталізовані до інфекційного відділення Кіровоградської міської лікарні з попередніми діагнозами харчова токсикоінфекція середнього ступеня важкості (13 осіб) та гострий гастроентероколіт середнього ступеня важкості (2 особи), всі захворілі бактеріологічно обстежені (дослідження в роботі).

При епідрозлідуванні встановлено, що, слідуючи маршрутом до м. Кропивницький, скаути 3 дні перебували в Карпатах у тимчасовому таборі біля с. Тухля Львівської області, зупинялися на ночівлю в Черкаській області в с. Крутьки, де готували їжу в польових умовах, споживали ковбасні та молочні вироби, які були закуплені ще у м. Львові та транспортувалися та зберігалися тривалий час при неналежній температурі, овочі та фрукти. Крім того, використовували для пиття сиру воду із неперевіреного джерела (колонки, розташованої в селі Крутьки).

При спілкуванні з медичним персоналом, який супроводжував скаутів, встановлено, що симптоми кишкової інфекції у вихованців військово-патріотичного табору почалися вже до місця прибуття.

З метою встановлення шляхів та факторів передачі групового захворювання направлено запит до ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» щодо якості та безпечності води з колонки біля цвинтаря в с. Крутьки Черкаської області. Поінформовано Кіровоградську облдержадміністрацію, департамент охорони здоров’я ОДА. Проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Кіровоградської міської ради.

Протиепідемічні та профілактичні заходи з  локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.

Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux